Nyheder

En smal sag med brede perspektiver
To innovative spillere inden for byggeindustrien indgår i stærkt samarbejde omkring nye, ultratynde vægkonstruktioner med et af markedets bedste isoleringsværdier.
Hi-Cons nye administrationsbygning skal være med til at sætte dagsordenen for nytænkning af materialer til byggeindustrien, der med sine enestående egenskaber gør det muligt at koble design, holdbarhed og pladsbesparelse sammen.
Udbyttet bliver ikke til at tage fejl af, mener Tommy Bæk Hansen, udviklingschef for byggeprojektet, som i øvrigt benævner projektet ”det umulige byggeri”:
Et af styrkepunkterne ved den nye administrationsbygning er de ultratynde vægkonstruktioner, hvor man støber beton med en særlig type isolering med unikke egenskaber, som gør det muligt at bevare de ønskede dimensioner for bygningen, og få maksimal udbytte af kvadratmeterne. Tilblivelsen af de nye vægkonstruktioner sker i samarbejde med isoleringseksperter fra Bramming Plast-Industri A/S, der har mere end 40 års erfaring med gennemtænkte kundespecifikke isoleringsløsninger – hvad enten der er tale om helt simple eller mere komplekse installationer.
Beton, der sprænger alle grænser
De nye, alternative vægkonstruktioner i byggeprojektet består af to forskellige materialer, som i kombination med hinanden opnår helt enestående egenskaber. Hi-Con markerer sig generelt ved at skabe premium arkitektur uden at gå på kompromis med hverken styrke eller holdbarhed. Særligt iøjefaldende er dog deres innovative teknik inden for betonstøbning med det enestående materiale, der går under betegnelsen CRC i2® (Compact Rein-forced Composite). CRC i2® er en særlig type stålfiberarmeret højstyrkebeton oprindeligt udviklet og patenteret af Aalborg Portland, der har vist sig at være et utroligt stærkt og formbart materiale. Det giver nogle rigtig store designmæssige friheder, hvor man kan lave interessante løsninger til bl.a. facade- og vægelementer, altaner og trapper.
InotanPIR® gør op med traditionelle isoleringsmetoder
For at bevare væggenes meget smalle dimensioner, var det nødvendigt med et isoleringsmateriale, der til fulde kunne matche Hi-Cons kompromisløse profil og kvalitet. Resultatet blev en alternativ isoleringsløsning – bedre kendt under navnet InotanPIR® – udviklet og produceret af Bramming Plast-Industri A/S. Modsat andre isoleringsmaterialer, såsom f.eks. mineraluld, er kendetegnet ved materialet især sin fantastiske isoleringsevne, hydrofobe egenskaber og styrke: InotanPIR® er dokumenteret for at have en af markedets bedste isoleringsværdier med en lambdaværdi på ca. 0,023 W/mK.
En kosteffektiv løsning for byggeindustrien
Men er der så ingen negative sider ved materialet? Tja, hvis man spørger Hi-Con, har løsningen faktisk betydet en optimeret proces. Alene i år investerede Bramming Plast-Industri A/S ca. 5 mio. kr. i en fuldautomatisk linje, der kan klare alt fra 3D med 5 akset fræser til bearbejdningslinjer, der formaterer blokkene på specialmål for at undgå spild. Det har givet en højere grad af fleksibilitet, da man kan klare hele processen fra selve produktionen til leveringen – og så endda efter specialmål for kundetilpassede løsninger.
Derudover har materialet en usammenlignelig og mærkbar styrke, som, til forskel fra andre isoleringsmaterialer, gør det muligt at integrere i meget smalle konstruktioner. InotanPIR® har en lukket cellestruktur, hvilket betyder, at man helt undgår isolering, som optager fugt, og så er det tilføjet yderligere brandhæmmende egenskaber. Fordelen ved disse unikke egenskaber betyder i særdeleshed, at man får ekstra kvadratmeter i udbytte til beboelse, som man ellers ikke ville opnå med andre traditionelle isoleringsmetoder.
Samtidig er der den fordel, at man vil kunne spare på den dyre arbejdskraft, da man skærer flere led fra værdikæden. Selve setup’et er fuldautomatisk og passer med nøjagtighed i betonstøb-ningerne – en let og kosteffektiv bearbejdningsproces for Hi-Con i hele projektforløbet.
Til syvende og sidst kan man opnå større udbytte af kvadratmeterne og samtidig holde isoleringsværdien på et yderst tilfredsstillende niveau set i forhold til standarderne for nybyggeri i dag. Et samarbejde der må siges at være en ’win-win løsning’ for begge parter generelt – og byggeindustrien i særdeleshed.
Gå tilbage til oversigten