Nyheder

23.04.2019

Del nyheden

Bæredygtighedskaravanen og engagerede deltagere var på besøg hos BPI

Hvordan arbejder en skumproducent med at realisere FNs 17 verdensmål for bæredygtig udvikling? Hvordan tackler man udfordringer og stigende krav fra omverdenen? Hvordan vejleder man bedst muligt kunder i at vælge de mest bæredygtige løsninger? Og hvad ligger der egentlig i ordet bæredygtighed? Det er blot nogle af de spørgsmål, dialogen kredsede om, da Bæredygtighedskaravanen lagde vejen forbi Bramming Plast-Industri.

Fredag d. 5. april 2019 besøgte Bæredygtighedskaravanen Bramming Plast-Industri, og der var lagt op til et udbytterigt og inspirerende arrangement med bæredygtighed i højsædet. Projektleder hos Bæredygtighedskaravanen, Anna Lund Nielsen, blev sammen med deltagere fra forskellige brancher inviteret inden for i BPI.

En dag i bæredygtighedens tegn

Bæredygtighedskaravanen er et tiltag fra IDA, og med Anna i spidsen drager den rundt og besøger danske virksomheder, hvor der bliver åbnet om emnet bæredygtighed. Bæredygtighedskaravanen giver IDAs medlemmer samt virksomhederne mulighed for at diskutere, hvordan man kan arbejde med FNs 17 verdensmål for bæredygtig udvikling. BPI er bevidste om bæredygtighed og har konstant fokus på at reducere negative miljøpåvirkninger. Derfor inviterede BPI Bæredygtighedskaravanen til en spændende dialog om bæredygtighed og en præsentation af virksomhedens miljøtiltag.

Adm. direktør i BPI, Jesper Brix, og marketingchef, Steen-Flemming Elmarlund, satte scenen for, hvordan en ofte udskældt branche håndterer og initierer genanvendelse og miljøvenlig produktion. Produktchef Hans A. Sørensen viste deltagerne rundt i et af BPIs produktionsafsnit på Vardevej 9, samtidig med at han forklarede og uddybede processerne. Her kom deltagerne helt tæt på produktionen, og de fik et indblik i, hvordan BPI bl.a. producerer og genanvender skumprodukter. Turen gik bl.a. forbi BPIs produktion af Setex®, som er en lukket proces, hvor alle elementer af produktet genanvendes sammen med andre skumkvaliteter.

Sparring og vidensdeling på tværs af brancher

Bæredygtighedskaravanen og BPI havde tilrettelagt dagen, så der både under og efter rundvisningen var rig mulighed for at sparre på tværs af de forskellige brancher. Der var en åben dialog om, hvordan man kan arbejde med en stor bevidsthed om bæredygtighed, så man kan realisere verdensmålene i de forskellige brancher. Der blev diskuteret, hvad bæredygtighed indebærer, og hvordan man kan vejlede kunder til at vælge løsninger af høj kvalitet samt stort fokus på at udnytte alle ressourcer, så der opstår mindst mulig spildprodukt i produktionen. Om besøget forklarer Anna:

”Det var utroligt spændende for Bæredygtighedskaravanen at få lov til at komme ind og se en produktion, man normalt ikke forbinder med bæredygtighed. Men det vi andre kalder bæredygtighed, CSR og alle de andre moderne ord, kalder BPI sund fornuft. Og det var tydeligt på vores besøg, at den sunde fornuft har båret dem i den helt rigtige retning – mod genbrug, ikke forbrug, cirkulær produktion og en skum, der næsten er ren nok til at kunne spises”.

Stor tak til Bæredygtighedskaravanen og IDAs medlemmer for en hyggelig og inspirerende dag i bæredygtighedens tegn.

Vil du vide mere om, hvordan BPI arbejder med bæredygtighed? Klik på linket her.

Du kan også læse mere om Bæredygtighedskaravanen ved at klikke her.

Gå tilbage til oversigten

Flere nyheder